Verslagen

Op deze pagina kunt u ervaringen lezen van eigenaren die vertellen over uiteenlopende onderwerpen. Deze stukken vindt u veelal ook terug in het clubblad dat leden 4 maal per jaar ontvangen.

Een spannend rondje in de Ring

Door: Sophie Molenwijk – 11 jaar.

„Hallo,foto (2)

Mijn naam is Sofie Molewijk, ik ben 11 jaar en ik woon in Zutphen. Ik vind het leuk jullie iets te vertellen over de Kees-en Poolhondenshow die op 16 september in de Hanzehal in Zutphen werd gehouden.

Wij wilden bij de show gaan kijken omdat we heel benieuwd waren welke honden we daar allemaal zouden zien. Zelf hebben we sinds augustus van dit jaar weer een Eurasierpup uit Denemarken. Hij heet Inouk en over hem hebben we in het vorige Eurasierblad al iets verteld.

We wisten dat op de Kees- en Poolhondenshow Eurasiers zouden komen, maar ook Chow-Chows, Samojeden en Keeshonden. We waren erg nieuwsgierig naar deze ‘voorouders’ van Inouk.

Samen met mijn moeder en mijn zusje gingen we op de fiets naar de Hanzehal. Inouk mocht niet mee dat vond ik wel jammer. Binnen zagen we een heleboel prachtige honden. Maar de Eurasiers waren toch wel het allermooist en allerliefst vonden wij!

We zagen Miriam van de EVN met Yuli en ook nog andere mensen van de EVN met hun honden. Het was de eerste keer dat we in Zutphen een andere Eurasier dan onze eigen hond zagen! Toen hoorden we dat er ’s middags een babyparade zou zijn en dat Inouk misschien mee mocht doen. Samen met mama gingen we dat aan iemand van de organisatie vragen. En ja, het mocht! We moesten de naam van Inouk, zijn ras en onze naam op een lijst schrijven. We vonden het heel leuk maar ook heel spannend dat hij mee mocht doen. Eerst zei mama dat zij de parade wel wilde lopen maar toen ik even had nagedacht wilde ik het eigenlijk ook wel zelf doen. Mama vond dat heel leuk en stoer van mij.

We gingen eerst weer naar huis want de babyparade was pas om 15 uur. Thuis ging ik mijn nieuwe kleren aandoen voor de babyparade. Ik werd wel een beetje zenuwachtig maar ik wilde het toch graag doen.
Toen was het tijd om met Inouk naar de Hanzehal te gaan. Eerst gingen we met hem naar het kraampje van de EVN. Inouk vond het wel spannend tussen al die grote Eurasiers.

We zagen dat midden in de Hanzehal een grote kring werd gemaakt. Daar moesten we ons rondje lopen. Het was heel spannend en ik wist niet goed wat er ging gebeuren. Eerst moesten we samen met alle andere puppies wachten tot onze naam genoemd werd. Dat was best moeilijk te verstaan. Er waren mensen voor ons dus kon ik kijken hoe het moest. Toen werd Inouk genoemd en liepen we de ring in. Ik had lekkere snoepjes bij me waardoor hij goed op mij lette. Het was spannend want ik wist niet wat Inouk zou gaan doen. Ik was bang dat hij druk zou worden. Maar hij bleef heel rustig en ik vond dat hij het het beste deed van allemaal!. Alle puppies moesten op een rijtje gaan staan. Inouk was de enige Eurasier!

Daarna moesten we een paar rondjes door de ring lopen. Bij het laatste rondje hoorde ik opeens dat iedereen iets mocht ophalen. Het was een prachtige roze met blauwe rozet en ik was zo blij dat ik wel door het dak wilde springen! Ik had niet gedacht dat we zo’n mooi aandenken zouden krijgen.

Ik wilde gelijk naar mijn moeder om te vertellen wat ik had gekregen. Ik was opgelucht en trots op Inouk en op onze eerste rozet!

Ik vond het heel erg leuk en zou het dolgraag nog een keer willen doen.

Dus tot ziens op de volgende show!

Groetjes van Sofie Molewijk „

Op deze pagina staan links naar allerlei informatie. Het kunnen verslagen, berichten, documenten, enzovoort zijn. U opent een document door op een van de onderstaande links te klikken.