Iedereen wil graag een gezonde Eurasiër krijgen en houden. Helaas weten we dat er een aantal aandoeningen zijn die erfelijk zijn, oftewel van moeder of vader overgaan. Daarnaast kan het zelfs zijn dat ouders geen last hebben, maar dat aandoeningen verder teruggaan in de lijn. Om er voor te zorgen dat dit soort problemen niet bij pups voor gaan komen is het van belang om informatie over ziektes en/of aandoeningen, zoals bijvoorbeeld allergiën vast te leggen.

Als EVN zijn wij aangesloten bij de IFEZ, voor meer info over de IFEZ zie www.ifez-eurasier.com. Hierin wordt kennis overgedragen en gedeeld. Een van de dingen die binnen IFEZ zijn geregeld is het hebben van een database. In deze database worden gezondheidsdata gedeeld met elkaar. Zo kunnen we bij het fokken combinaties maken van een teef en een reu waarvan we verwachten dat er gezonde pups van komen.

Wel is het van belang om zoveel mogelijk te weten m.b.t. de gezondheid van de verschillende honden. Vandaar dat wij ook vragen om gezondheidsproblemen bij uw hond te melden gezondheidsdata@eurasier.nl. Mocht u niet zeker zijn of het gezondheidsprobleem het melden waard is, dan vragen wij u dit toch te melden. Beter te veel informatie dan informatie missen.