Nieuws

In Memoriam - Limbon's Pride Lady Iza

Limbon’s Pride Lady Iza

Tot ons groot verdriet hebben we afscheid van je moeten nemen.

De dag dat ik je ophaalde weet ik nog goed, je was een mooi klein bolletje wol.
Iedereen was gelijk verliefd op jou.

20140701_205643

We gingen naar shows en daar deed je het altijd goed, ook op cursus ging het goed.
Je bent zelfs Nederlands kampioen geweest wat ik natuurlijk heel normaal vond want je was de mooiste hond op aarde. Jij en Alfons konden het direct goed vinden en toen de kinderen werden geboren accepteerde je ze direct. Dit was jouw gezin.

Toen je 4 was kreeg je suikerziekte, waarschijnlijk na dat je gedekt was en de morning-afterpil hebt gehad. Je baarmoeder en eierstokken moesten worden verwijderd.

Het ging allemaal best goed, maar als gevolg van je suikerziekte kreeg je ook staar. Het laatste jaren kreeg je daar toch steeds meer moeite mee.
Op 1 april kreeg je een hypo en waarschijnlijk heb je toen een takje in je oog gekregen, waardoor je een flink zweer op het oog had. Helaas wou dat niet genezen en je werd steeds minder vrolijk.

We wilden je geen pijn laten lijden dus toen hebben we samen met de dierenarts besloten om je rust te geven. Met pijn in ons hart ben je rustig ingeslapen, volgens mij vond je het goed zo.

Lieve Limbon’s Pride Lady Iza we missen je.

Liefs van je vrouwtje Anouk van der Vegt


Update: Eurasier Weekend

Update Eurasierweekend 2014 (2)


HERPLAATSING

Herplaatsing Amber, teefje van 6 jaar oud.

5 Amber 2014 4 Amber 2014 3 Amber 2014 2 Amber 2014 1 Amber 2014 0 Amber 2014

Amber is ruim 2 jaar geleden bij ons gekomen toen de Eurasiervereniging een opvangadres voor haar zocht. er waren toen geen andere opvanggezinnen beschikbaar. Wij, (Roel toen 76 jaar en An 73 jaar) wilden ze wel uit de brand helpen, mits we het aan zouden kunnen voor wat betreft onze gezondheid.

De Eurasiers kenden we al. Onze eerste hond, Ayla Brabantia Eurasia was bijna 15 jaar toen we haar moesten laten inslapen. Wij hebben iedere dagvan die 15 jaar van haar gehouden.
Amber is een schat van een teefje, zeer intelligent en slim. Ze vindt kinderen leuk, als ze maar niet gillend op haar af rennen. Ze is erg gehoorzaam, goed opgevoed door de eerste eigenaar, ze is waaks, kijkt  of haar bazen geen gevaar lopen, gaat graag mee naar het bos en na afloop naar een restaurant waar ze heel rustig ligt mooi te wezen.
Thuis houdt ze de baasjes goed in de gaten, gaat mee naar de tuin, controleert of het vrouwtje van de kropjes sla heeft  gesnoept en als de baas naar de garage gaat is ze er als de kippen bij want daar liggen overheerlijke stinkdingen.

Amber slaapt naast ons bed. Komt er niet uit om te storen. Zucht eens als het vrouwtje zucht.
Eten doet ze prima. Haar bordje brokjes staat naast de eettafel en ze begint pas met eten als de baasjes hebben opgeschept. Als ze klaar is zit ze doodstil te wachten of ze mag proeven. Bijna alle groente vindt ze lekker en als toetje een beetje yoghurt in haar bakje stelt ze erg op prijs.
Bij de koffie krijgt ze een hondenlekkernij. Als er geborsteld moet worden of een rommeltje uit haar oog moet  worden geveegd vindt ze een beloning wel op z’n plaats.

Als er pillen geslikt moeten worden is het helemaal o.k. Het vrouwtje doet ze namelijk in een stukje ham en dat wordt achter op de tong gelegd. Ze hoeft het alleen maar door te slikken. Het restje van de ham gaat er feestelijk achteraan. Ze staat daarbij met de poten op de schoot.
Vliegbeesten in huis vindt ze doodeng. Dan gaat ze lopen drentelen rond de baas tot hij het snapt en de vliegenmepper gaat halen. Met groot gewapper van haar staart geeft ze te kennen blij te zijn  dat de boodschap over is gekomen. De dode vlieg wordt plechtig naar buiten gedragen vergezeld door Amber.

Poezen vindt ze leuke beesten, ze zou er best een willen hebben. De poezen die ze buiten tegen komt willen nog steeds geen gehoor geven aan haar gepiep en gefluit door de neus.

Alles ging goed en we hadden veel plezier met en van haar tot ze een keer misselijk werd. Dat betekende midden in de nacht naar de dierenarts voor een injectie, want het braken wilde niet stoppen. In de dagen die volgden werd het diarree en dat werd rennen naar het grasveld. Dat doe je niet zo makkelijk met een nieuwe heup. Slapen deden we om de beurt.
De ziekte is gelukkig over. We denken dat de vermoedelijke oorzaak de jaarlijkse cocktail-inenting is.
Voor Ambers bestwil zoeken we een jonger gezin dan wij zijn. Met pijn in ons hart doen wij deze stap.

Heeft u interesse om Amber een nieuw thuis te bieden meldt u zich dan bij herplaatsing@eurasier.nl mevrouw van Duijvendijk.


Inschrijving gedrag- en exterieurkeuring geopend!

Wilt u meedoen aan de gedrag- en exterieurkeuring met uw hond tijdens het clubmatchweekend op 14 juni aanstaande?

Schrijf u dan voor 31 mei 2014 in. Uw hond dient minimaal 15 maanden oud te zijn op 14 juni.

De kosten bedragen 50 euro per hond.

Bekijk bijgevoegd document voor meer informatie.


Per 1 juni 2014 DNA profiel voor fokdieren verplicht!

Per 1 juni 2014 wordt het verplicht gesteld om voor een hond, die ingezet wordt voor de fok, een DNA profiel te laten opstellen.
De fokker kan gebruik maken van de services van de chipper van de RVB die langs komt nadat er een nest geboren is, die kan de DNA afname voor de moederhond en pups verzorgen.
Voor een dekreu eigenaar (Nederlands of buitenlands) dient ook een DNA profiel te worden bepaald, bij voorkeur voorafgaand aan de dekking. Dekreu eigenaren die op korte termijn een DNA profiel willen laten maken kunnen het best contact met de fokcommissie van de EVN opnemen voor aanvullende informatie.

 


Oudere berichten »