Nieuws

Reactie EVN op dekmelding Leon Scholten

Het bestuur van de EVN brengt graag bij u onder de aandacht dat de door Leon Scholten op Facebook gepubliceerde dekking tussen Shanti en Jack een NIET door de EVN goedgekeurde dekking is. De EVN heeft beide honden niet toegelaten tot de fok omdat beide honden niet aan de gezondheidseisen van ons door de RVB goedgekeurde en geregistreerde fokreglement voldoen.

Leon Scholten en Katinka Stroet hebben vanwege het niet toelaten van de honden tot de fok hun lidmaatschap opgezegd. Wij distantiëren ons dan ook volledig van deze dekking buiten de EVN om en adviseren onze leden, maar ook anderen die overwegen een pup uit dit nest te kopen, hier goed over na te denken en kritische vragen m.b.t. de gezondheid van de pups en de ouderdieren te stellen.

De EVN kan (om privacy-redenen) helaas geen details over de gezondheidsuitslagen van de honden geven. De enige informatie die openbaar is, kunt u vinden op de website van de Raad van Beheer, onder de volgende link: Raad van Beheer


Er zijn puppies geboren!

Op zondag 21 juni zijn de puppy’s van Chilai en Lupus geboren.
Het zijn 2 reutjes en 6 teefjes geworden. Alles gaat goed met moeder en pups.

Chilai en pups 2015


Uitslagen en keurverslagen EVN Clubmatch online!

De uitslagen en keurverslagen EVN Clubmatch zijn te vinden via het menu Activiteiten > Clubmatch.


Agility met uw Eurasier, iets voor u?

Agility is een hondensport waarbij je met je hond samenwerkt, als één team, om zo snel mogelijk van de start naar de finish te komen. Hierbij komt je hond verschillende obstakels tegen en is het aan de baas om dit zo makkelijk mogelijk te maken voor de hond. Hiervoor is samenwerken dus ontzettend belangrijk!

Wilt u kijken of het iets is voor u en uw Eurasier? Doe dan mee met de workshop op zaterdag 6 juni om 15:30! Inschrijven kan vanaf vrijdagavond op de camping zelf.

Hopelijk tot dan!

Minimale leeftijd van de hond: 9 maanden.


Enquete over de gezondheid van uw Eurasier

Enquete gezondheid EurasierDe gezondheid van onze Eurasiers, wie vindt dat nu niet belangrijk? Om uit te zoeken hoe gezond ons ras nu werkelijk is, komt er binnenkort een enquête in uw mailbox terecht. Deze enquête is opgesteld door 2 studenten hbo Diergezondheid en management. In deze enquête komen vragen over hoe vaak, waarom en wanneer uw hond naar de dierenarts gaat. Ook komen er vragen over het medicijngebruik van uw hond. Op deze manier kan er inzicht gecreëerd worden in de algemene gezondheid van onze Eurasiers.

Bent u ook zo benieuwd naar de algemene gezondheid van ons ras? Ziet u ook het belang in van dit onderzoek? Vul dan de enquête in en draag bij aan het gezond houden van onze Eurasiers!

De enquête zal rond 5 juni in uw mailbox terecht komen. We kijken uit naar de uitslag van het onderzoek. U wordt uiteraard op de hoogte gehouden van het verloop van dit onderzoek.


Oudere berichten »